fyrtioett

Fy fan för folk som dömer! Fick idag ett litet surt meddelande på facebook av en nybliven första gångs mamma. Meddelandet löd såhär : Tycker inte du ska klaga så mycket på din gravidititet. Och hur lätt är de inte att ta hand om ett barn. Dem sover ju bara.

Jag trodde ta mig fan att jag skulle åka och slå ner kärringen! Ja jag klagar mycket de kan jag erkänna men inte helt ogrundat! VISST en graviditet är ju inte precis ovanligt men att bli mamma för första gången och bli mamma för andra gången är en STOOOOR skillnad. Första gången så kan du vila när fan du vill, äta dricka, bada, duscha, umgås, vara uppe sent och JA you NAME IT. Ska jag bada, duscha eller gå på toa så får jag ha linnea med mig, sova kan jag enbart när hon gör de vilket INTE är ofta då hon har utvecklat natt skräck, äta gör jag när jag hinner och aldrig ensam för de är alltid gråt skrik och grin från någon som inte får NAMNAM trots att hon ätit en stor portion med mat minuten före. Alltid är maten på min tallrik godare! Umgås med folk är något som blir mer å mer omöjligt, den bekanta du har på besök blir antingen nerkladdad, nerskriken, osv plus att de alltid ska klättras då dessa bekanta inte vet alla regler här hemma. Så som att stänga toalettdörren, låt inget stå/ligga på v-rumsbordet, ställ alltid upp stolarna när du användt en, stänga sovrumsdörr om nu gästen skulle vara där. OSV. Dessa listor fortsätter i evigheter. Till skillnad mot en NYFÖDD bebis som sover 20 timmar om dygnet.
Under denna graviditet har jag tagit hand om linnea, arbetat, klarat av att patrik sovit borta hela veckorna, pengakriser, husdjur, foglossningen från helvetet, smärtor, tidiga värkar, sjukhusvistelser, bilproblem, äktenskap, odrägliga människor, stötta och hjälpa min familj och vänner, med mera. Även på detta har jag ett helt hushåll att ta hand om. Det finns alltid rena kläder i garderoberna, diska, dammsuga, torkagolv, torka lister, damma, städa toaletter ja listan fortsätter till de oändliga. Och ibland vill jag sätta mig ner i soffan och skriva en liten notis på facebook att : Aj nu är de jobbigt!  För mycket begärt med lite peptalk då eller?

Knip fan i mig käft om du försöker yttra dig om MIN graviditet och MITT liv. Vad fan vet du egentligen din världelösa jävla nolla. Visst fan har du de bra när du sitter  där med din första nyfödda som sover 20 timmar om dygnet, som inte kladdar och river å sliter i ALLT. Kklart du hinner med att duscha och städa när fan som. VÄNTA DU BARA! Dem sover inte så länge för alltid! Linnea sover ca 8-10 timmar på ett dyng då med sin tupplur inräknad. Vad fan tror du hon gör resten av tiden. Och vad tror du JAG gör. Detta då med allt ovannämnda i bakhuvudet. MM GISSA!
xoxo over and out

fyrtio

Faktiskt så har de varit en väldigt händelserik dag idag! Jag och Linnea spendera morgonen med att titta på film och mysa i hennes rum. Praktiskt att hon har en tv därinne :)
Sedan så gjorde vi lite små pyssel, rev i hallen och satte upp tavlor. Så i morgon ska vi åka och hämta den nya klädhängaren. Enda sedan vi flytta in här har jag hatat våran hall. Tycker om när de ser rent och snyggt ut när man kommer in i en lgh så har inte velat haft nå möbler eller så, plus att vagnar och allt sådant ska få plats också :)
Sedan så kom Linneas faster Ida som han AVGUDAR! Ida har även skämt bort Linnea med en ny säng. En växa säng. Minnen heter den och kommer från ikea. Den var i rosa och som jag förstog de så finns de inte rosa. Wierd :O
Min vän Johanna var även här under dagen, så mysigt att ha en till preggo kompis :) Blir mycke barn-prat dock :P
De är väldigt kul för min karl och hennes karl kommer bra överens också :)
I morgon blir de barnmorskan och de ska bli SÅ spännande! Såhär långt hann jag aldrig gå på mina besök med Linnea eftersom hon föddes i vecka 35, och nu är jag i vecka 35 med Joline och förhoppningsvis ska jag väl hinna gå på de besöket med henne! Men som sagt alla läkare och barnmorskar jag har träffat säger att jag är en tickande bomb. Låter ju fruktansvärt trevligt. Men i och med att jag fick Linnea tidigare så kan de mycket väl hända med denna också :P Så är väldigt nojig när P åker iväg till skolan eller när han bara går utanför dörren.
Han pratar även om att dricka öl och de får mig att vilja korka igen hålet på mig. Vill ju ha en nykter P på förlossningen! Minns en gång när jag var tvungen att åka upp till akuten när jag vänta Linnea, min mamma fick köra och P kom upp en timme senare.. Full som ett spjut var han!! Visste ju att han var ute och festa, men han var så pinsam! Bröt sönder handtaget på handfatet på toan, frågade läkaren om massa dumma saker. Usch :P Tänk att ha honom så under själva förlossningen :O
xoxo over and out

trettionio

Nu har de gått en tid sedan föregående inlägg. Kände att jag var tvungen och pausa och verkligen sortera ut vad jag kan skriva om. Vill inte att folk tar illa upp i de jag skriver i mina inlägg då dem är för mig till mestadels. Kanske någon PIK till Patrik då och då. Vad jag skriver om är sådant som jag annars inte kanske pratar med någon om utan tror väl mest att de försvinner ut i cyberrymden :)

Med de i bakhuvudet så vill jag berätta att IDAG byter jag vecka. Nummer 35 var de dags för nu.
Min mamma sa idag att denna gång är jag faktiskt GRAVID. Jag hade verkligen ingen mage när jag vänta Linnea och de problem jag har nu var jag inte ens i närheten av DÅ. Nu har jag super svårt att sätta på mig stumpor och kläder över huvudtaget. Och resa sig upp från golv eller soffa är ingenting man ser fram emot.

Vi kan återgå till ett väldigt vanligt ämne i min blogg. Nämnligen städning. Nu har jag dock väldigt svårt att klara av de så kommer man hit får man leva med att de är stökigt. Har iaf hunnit göra några utrensningar här och var. Och alla Jolines grejer börjar falla på plats. Har klagat hos vår hyresvärd om våran lägenhet, de borde inte varit OK att flytta in i den. De var alldelens för mycke trasigt och slitet. Tanten som bodde här innan var väldigt gammal och använda sig utav rullator. DE SYNS. Överallt är de trasigt där hon lixom har kört in med rullatorn. Golven har nog setat sedan dem byggde husen. De är verkligen helt förstörda. Hoppas på att vi ska få en annan lägenhet. Förhoppningsvis med ett eller två rum extra.

En annan bra nyhet är att Patrik ÄNTLIGEN har börjat skolan, han ska slutföra sin grävutbildning! Skönt attt han äntligen gör någonting förutom att ligga på soffan och irritera mig :)
Efter den är klar så får vi hoppas på att han får JOBB!! Jag vill ju att han ska jobba så han kan vara pappa ledig sen när jag VILL plugga innan Joline börjar dagis. Men då måste han ju vara anställd i minst 6 månader för att få gå på föräldraledighet. Men iaf de får vi ta då. Jag känner bara att jag vill göra mitt också. Vill att mina fina barn ska få ha de bra, att jag har en stadig inkomst varje månad. Så dem kanske kan få lite annat mot vad en själv hade de. Inte de att mina föräldrar inte jobbade utan vi hade istället ett SKITSTORT hus som verkligen åt pengar. Jag minns verkligen en gång. Jag hade inte MASSA kläder de gjorde inte mig något, men en gång så gick mina byxor sönder och jag frågade mamma snällt om jag kunde få ett par nya jag hade sett i en ellos katalog för 149:-
De kunde jag inte. Minns att mamma lagade mina byxor så gott som de gick och närr jag gick till skolan dagen efter så fick jag en sådan elak kommentar utav en klasskamrat så jag verkligen avskyr denna person fortfarande IDAG. Brydde mig egentligen inte om alla klasskamrater jag hade. De var de vanliga man umgicks med sedan var de dom andra. FY FAN hemskare jävla ungar får man leta efter. Enda sedan jag börja skolan och gick ut nian så mådde jag SKITDÅLIGT varje dag. HEMSKA HEMSKA HEMSKA MÄNNISKOR! Hoppas ni får sota för det idag!

Nu lite annat. Senaste tiden är de väldigt många som har velat lägga till mig på facebook, från just denna tidigare nämnda hemska skola. Jag vill inte. Dessa personer har ingenting med mitt liv att göra. Varken då eller nu. De ska bli en redig utrensning där någon dag. Jag vill inte ha dessa människor kvar. Måste vara mån om vilka jag har runt mig, vill verkligen inte beblanda mig med någon negativ energi. Har verkligen inte tid eller ork till det.
xoxo over and out

RSS 2.0