fyrtionio

Idag var de en sån där dag där de blev lite knas. I morse försov vi oss, försenade till dagis, en Linnea med sin nattskräck som inte ville somna. Ja natten är lite sådär obekväm just nu.

Funderar ang ny soffa, vill ha en STOOOR divan soffa i svart skinn. Får helst inte kosta så mycket :)
Patrik är dock inte så förtjust i mina ideër.

Var och hämtade en spjälsäng att ställa in i linneas rum för Jolines skull och för Linnea och hennes alla gosedjurs skull. De är bra om de kan stå en säng därinne så Joline kan sova därinne och de får testa att vänja sig vid varandra sakta men säkert. Typ vila på dagen tillsammans :)

Vi ska fira också att idag grinade inte Linnea när jag lämnade henne på dagis. Jo jag vet att hon har gått ett tag på dagis nu men hon har knappt varit där för att hon har vart så mycke sjuk så de känns superbra att hon inte grät :)

Neeeeej nu skiter jag i de här och går å lägger mig! :)
xoxo over and out

fyrtioåtta

Ja då var de dags igen! Jag måste skriva en liten HAT-notis här i min lilla avreageringsblogg. När man ska sova, man går in i sovrummet och ser att madrassen har halkat lite. De första man gör är väl att ordna till detta? Inte enligt min kära man, den kan ligga en meter ner på golvet utan att de stör honom. Jag blir helt förstöd och gråter mig själv till sömns om jag skulle bli tvungen att sova med madrassen på sniskan. SÅ PATRIK EN PIK TILL DIG, VILL DU HA EN UTVILAD SNÄLLA FRU SÅ SE TILL ATT MADRASSEN ÄR PÅ SIN RÄTTA PLATS!

Idag har dagen flytit på OTROLIGT BRA! Otroligt snälla barn på morgonen, en toppendag med Joline på stan, billig köttfärs på city gross, patrik vann 50 spänn på en trisslott, vi fick GRATIS mat på MacDonalds för deras kortläsare strula, och så var de fint väder :) Men KARMAN KOMMER SPARKA OSS I RÖVEN SOM VANLIGT! Ni lär väl märka vad de blir för jag lär ju skriva om de här. :)

Har även fått veta idag att min fina morbror iallafall lever. Fy fan så orolig vi har varit. Han har bara valt att gå vidare i sitt liv och blivit en thai helt enkelt. Han har bara lämnat alla människor som någonsin älskat honom och bara kastat oss som små vantar. De var mindre roligt, har väldigt delade tankar om detta då de är min morbror, vi har alltid kommit otroligt bra överens och har samma intresse nämligen bowlingen. Han som köpte mitt första egna klot åt mig :) Gud skulle kunna döda för att få träna igen <3 När jag samlat mina tankar om detta ska jag dela de med er.

Barnen växer på som attans, Joline håller upp huvudet JÄTTE långa stunder och Linnea återupprepar nästan alla ord man säger. Mina fina <3

I morgon får man fint besök, nämligen min barndomskompis Emilia, ahhhhh hon är underbar. Vi delar så mycket kul IHOP. Hon ska hjälpa mig att hämta en spjälsäng jag ska ha i Linneas rum med alla hennes gosedjur i. De är så bra för ena sidan är nedsänkbar så de blir perfa. Hade även tänkt att Joline skulle få börja testsova i samma rum om Linnea senare i framtiden, kan ju inte ha henne i vårat sovrum föralltid heller. Linnea bör nog få lite bättre sömnrutiner än vad hon har nu. De har förbättrats men hon ofta vill hon ha en flaska välling på natten. De var först idag jag såg lite förbättring, hon somnade utav att Patrik nattade henne. Detta har ALDRIG hänt förut om jag har varit hemma så jag vart så otroligt glad!! :) Dutti bebis! :)
xoxo over and out

fyrtiosju

Jaha, då var denna helg över då! Vi har spenderat den ute i Knutby där Patrik är uppväxt.
Alltid lika givande. De är väl kanske inte de roligaste för mig då de inte är min familj som jag försökt förklara för Patrik, visst kan jag åka dit å vara lika trevlig som alltid. Men de är ju för Patriks skull vi åker. Ja och för barnens skull nu då :) Linnea är ju så stor så hon vet ju vem farfar, farmor, farbror och faster är. (Finns fler av varje).
De var bara så otroligt skönt att komma hem till sitt eget. Folk får säga vad dem vill JAG ÄLSKAR ATT VARA HEMMA.

Vi var även å firade min farmor idag då som har fyllt 67, vi anlände direkt från Knutby och stressade som få må jag säga. Smörgåstårtan lyckades jag slänga ihop därute igår så allt var klart redan.
Linnea slocknade i soffan, feber, snorog hostig som attans så hon tyckte de var dags att sova. Blir en tidigt morgon i morgon. Men allt för mina flickor <3

Nu vill jag sova, har inte så stor lust att blogga men lite skönt att skriva av sig! Vi var ju å hjälpte Patrik pappa Hasse att rensa ur deras hus i och med att han ska flytta. De är då P´s barndomshem, så de var otroligt mycket prylar där må jag säga. Vi fick med oss en del hem. SUCK, men men. De väckte en del minnen från mitt barndomshem som vi bodde i när vi var små. Har så otroligt många fina minnen därifrån ska skriva ner några st någon dag tänkte jag så kan ni få läsa.
xoxo over and out


fyrtiosex

Ojojoj, min blogg är så poppis! Idag var min första dag ensam med båda barnen medans patrik var på kurs, de gick ju faktiskt förvånansvärt bra med tanke på att jag bara fått ca 2 timmars sömn och Linnea var snorig å hes.
Hade en gammal vän på besök idag, kan nog säga att hon är min äldsta vän som jag har kontakt med idag. Vi delar mycke roliga minnen tillsammans :)
Väldigt taggad på att börja röra på mig nu, lite mera promenader och kanske lite mindre chips å godis. Läsken tänker jag ta med mig i graven så den blir de ingen minskning på! Spelar ingen roll hur många kilon de är, för den kan jag vara knubbig <3 Tänkte bjuda på några bilder :)

De får räcka för idag, blir kanske inte så många inlägg under helgen. Vi ska ut till Patriks familj i knutby, och då har man varken dator eller internet! :P Blir till att fira min lilla farmor som fyllde 67 år den 14e mars.
Jag erbjöd mig att göra en smörgåstårta för dem sa att dem skulle beställa. De kan jag bara inte tillåta!
Jag blir så förbannad på såna jävla tårtor de är ingenting i och ingenting på, och PRISERNA är helt otroliga. Den jag ska göra får man betala 1200 i butik för!! Helt otroligt! Min lilla farmor förtjänar de bästa och de ska hon få!!
Vi har alltid haft en så otroligt bra kontakt, när jag var mindre kunde jag ringa henne flera gånger om dagen bara för att jag ville höra hennes röst som låter så len och fin i telefon. Älskade att höra henne prata om allt mellan himmel och jord. Hon kanske tror att jag jag glömt henne nu, min lilla farmor. Men nejdå, bara de att jag har mycket för mig. Barnen är mitt liv och dem kommer i första hand så jag hinner knappt med mig själv. Men så får de vara ett tag nu! Sen du farmor kommer jag å hämtar dig i rosa cadillac så gör vi stan osäker!
xoxo over and out

fyrtiofem

Ja se där ja, idag har jag haft en nedstämd dag. Saknar min morbror som varit "försvunnen" i thailand i ca 4 månader, saknar min storebror som bor i Norge.. Men de får ju inte dra ned mig helt har ju två små fina änglar hemma att gosa med. Just nu är båda snoriga dock, Linneas dagis som är boven. Linnea kan inte gå en dag där utan att bli förkyld. Tråkigt nog så har dem så jävla dålig hygien där tycker jag, på en förskola jag har praktiserat och arbetat på så var de så förbannat noga med den. Alla barnen fick tvätta händerna noga innan man fick mat, å fröknarna var noga med de + desinfektionsmedel. Även i köket så var de SUPERNOGA. Blir de inte bättre så vill jag inte ha Linnea på det här dagiset....
Idag hade vi min mamma, lillebror och mammas särbo Harry här på mat. Patrik lagade sin förbannat goda fläskfilegryta! Den får han verkligen poäng för, han är duktig på kött och älskar verkligen när han gör sådant, men just fläskfilegrytan är så förbannat GOOD. Haha, minns en gång i början när vi träffades å han skulle göra den maträtten till mig. Jag var helt upprörd över att han SKAR SÖNDER FLÄSKFILEN!! Hehe, och den gången vart de inte sådär super bra heller. Den vart helt vit å grötig + att potatisen han valde att ha till var stenhård för att han ej hade kokat den tillräckligt länge. Men men, jag kan ju absolut inte tycka illa om en man som står i köket för min skull. De var nog något jag verkligen gillade med Patrik, att han gjorde de BARA FÖR MIN SKULL :)<3
Innan jag vart gravid med Linnea, vi var ute och kalasade. Lite sådär småfulla å nykära :)<3
När vi var nykära, bilden togs hemma hos en gemensam vän till oss. Än idag så står jag ut med honom! :)
Tack för att du lagade fläskfilegryta åt mig, och för att du alltid får mig å skratta <3

xoxo over and out


fyrtiofyra

JIPPI, jag har iaf två trogna läsare! Va glad jag blir! Idag var en riktigt mysig dag. Vi lämnade Linnea på dagis, åkte och handlade på willys och åkte runt å kikade lite fisk. Patrik har sin sista pappaledigadag i morgon, så ska klara mig själv då med två barn. Det ska bli spännande! Har ju hittills bara vart ensam med dem båda någon timme nu blire hela dagar. Han ska även iväg en stund i morgon, och Linneas dagis är stängt så de blir bara vi tjejer hemma. Jag har funderat på detta med Linneas dagis, hon behöver ju egentligen inte vara där i och med att jag är hemma med Joline. Men de kan ju vara både roligt och bra för henne att inte bara se våra gamla tråkiga väggar och våra lekparker vi har i närheten och inte bara vara med mig å Joline. Även skönt för mig att få lite ensamtid med Joline.

Nu en tråkig grej, deklarerade idag och se på faaan, jag är återbetalningsskyldig!
Hela 184 kr!! Hade ju hoppats på att man skulle få tillbaka lite så man kanske kunde göra något mys med familjen.
xoxo over and out


fyrtiotre

Idag var vi till BVC med Joline. Vägde å mätte, 4410 gram och 54 cm lång. Dem misstänkte att dem mätt fel på BB. Dem tyckte inte hon kunde ha växt 4 cm på bara 16 dagar. Ska dit ganska ofta nu i början. Linnea ställde sig även så villigt på vågen och hon väger stadiga 11 kg!! :)

Nu ikväll så funderade jag lite fram och tillbaka, jag å Patrik vi är väldigt privata när de gäller badrummet. När de är blöjbyten å bad med barnen då står alltid dörren öppen på vid gavel. Men när jag eller Patrik är därinne så är vi alltid väldigt privata. Skit tråkigt att läsa egentligen men vi är kanske inte som vanliga par som kan sitta å tillexempel bajsa inför varandra. HAHA. När jag var gravid så hände de IBLAND att jag var tvungen att kissa när Patrik tog ett bad tillexempel, visst inga problem. Men vi borstar aldrig tänderna tillsammans, varken duschar eller badar tillsammans. Vi borstade alltid tänderna tillsammans förut precis i början när vi träffades, undrar varför vi sluta :O
JAAA, såå konstigt och muppigt inlägg men de får ni leva med. Jag är så trött så jag vet inte ens vad jag pratar om.

Patrik och Linnea har under två dagar varit ute hos Patriks familj i knutby, riktigt skönt att få lite ensamtid med Joline och kunna knyta lite band till henne. Har även städat och hunnit med att ta en dusch. Faktiskt så var jag till å med hem till min farmor och farfar på en fika. Har glömt hur de är att fika STILLA SITTANDES. När man ska iväg med Linnea någonstans så får man ju springa som en galning. Blir väl så med Joline sen också men just nu äre LUGNT! :) Ja trippen hade varit mysig för både far och dotter. Känns så bra nu att man fakitskt KAN lämna ifrån sig Linnea till Patrik och jag vet att de funkar.
Helt otroligt hur mycket man saknar Linnea när hon är borta, de märks verkligen. Ja märks å märks, de är ingen som klättrar i gardinerna haha.

Min svenska är verkligen på topp just nu känner jag, sitter å kikar i kors. Har iaf hunnit med ett par st uppdateringar idag. Kanske får försöka med detta lite oftare än jag tidigare gjort. Haha fy på mig.
xoxo over and out

fyrtiotre

Händelserik dag idag! Klockan är kvart över nio och jag har redan städat hela lägenheten, vart ut på promenad, fixat å donat med bebis, mig själv och ja gud va effektiv man varit. Nu ska bebis förhoppingsvis vakna och så ska hon äta å så ska vi gosa massor. Sedan vid 13 blir de tvättstuga och klockan 16:00 ska vi vara på BVC och mäta å väga minifisen <3 Hon är en rejäl tjej som går upp bra i vikt, då vet jag de att jag gör något rätt iaf. Blir så förbannad på folk som inte matar sina barn. Läste i en artikel att efter 6 månader ska bebisens vikt ha dubblats, och efter 1 år tripplats. Annars är de nå fel. Stämmer de blir Joline en stadig klump när hon är sex månader. Linnea ar liten när hon föddes så hon var fortfarande liten vid 6 månader tycker jag. Små underbaringar <3
xoxo over and out

fyrtiotvå

På begäran utav min farmor (Som troligen är min enda läsare), så ska jag nu skriva ett litet inlägg då de var ett bra tag sedan jag gjorde de. De är nämligen så att vår fina lilla guldklimp har nu kommit och jag försöker anpassa mig till ett liv som tvåbarnsmamma. Vilket inte är helt lätt, min kropp tog mycket stryk utav graviditeten och de är nu de senaste dagarna jag börjar känna mig lite halvt ogravid! (HAHA)
Förlossningen gick bra, hade lite förkänningar den 2 mars vid ca 11 tiden, sedan var de lugnt. Vid närmare 18 började det känns igen och ta i mer å mer. Vid 20 ringde jag förlossningen och sa att jag hade ca 6 minuter mellan värkarna å att dem höll i 50 sekunder vardera. Ja som omföderska så var de kanske dags att åka in då. Men jag stannade hemma en stund till. Skrev med mamma lite på facebook att hon kanske borde göra sig i ordning för att sova här då i och med att linnea redan sov. Jag börja städa å dona i hemmet och när jag fick en värk så ställde jag mig bara å luta mot dörrkarmarna och sedan körde jag på igen. Icke sa nicke att jag tänkte ta de lugnt. Min mamma kom vid ca 21:30 och tyckte inte alls att jag såg ut att ha de ont. Nej emellan värkarna mådde jag ju som vanligt. Men hon ångrade sig när hon såg att jag fick en värk. Vi åkte in till förlossningen, jag tvingade patrik att köpa en extra dosa snus på vägen. Känner ju honom och vet att han snusar mer än vanligt om han är uppspelt eller tillexempel uttråkad. Vi kom in till förlossningen. Hann precis komma in till förlossningen så fick jag en värk, vid de här laget började de bli jobbigt att gå. De kommer en barnmorska och möter oss i dörren, och hon säger till en kollega " de här är en omföderska, hon har det jobbigt. Varför hon sa de minns jag inte. Fick ett rum och klart som fan skulle de vara längst bort i korridoren! Tog 100 år att gå dit ju! Vi kom in i rummet och jag fick byta om och lägga mig ner. Vi skulle vänta på skiftbyte, så att vi fick barnmorskan vi skulle ha hela natten fick "skriva in" oss.
Hon kom, hon hette Kristina. Hon undersökte mig å sa att jag var öppen 3 cm. Va besviken jag blev! Bad henne genast att hämta pilatesbollen, den hade jag även med Linnea, då gick jag från 2 cm till 10 på bara några minuter. Satte mig på bollen och börja gunga, Patrik kom och satte sig med en stol brevid och så ställde vi upp datorn i sängen. Vi startade en film och varje gång jag fick en värk så höll jag hårt i sängen som stog framför och Patrik gnugga mig på ryggen. Nu började de göra ONT!! Tryckte på rödaknappen och Kristina kom. Jag bad om att få lustgas och så kolla hon hur mycket öppen jag var. Mycke riktigt hade öppnat mig till 5 cm. De var väl helt okej. Sedan rulla allt på, ont som fan gjorde de hela tiden, gungade runt på den där bollen och till sist gick de inte mera. Jag ville testa epidural, så spännande. Något jag ångrar DJUPT idag. Hemsk stor jävla nål som skulle in i ryggen, jag var livrädd så jag såg ju i mig så mycke lustgas jag kunde. Under tiden jag fick epiduralen så öppnades jag från 6 cm till 10, så precis när jag fått den så var de bara dags att kryst. Skiten hann inte ens börja värka! Så de var bara massa smärta i onödan! Fy på epidural.
Kan säga att denna gång gjorde de SÅ JÄVLA MYCKET ONDARE än med Linnea, och med henne så hade jag ingen smärtstillande. Efter ca 45 minuter så kom Joline till världen klockan 02:59 den 3 mars 2012, hon vägde 4000 gram och var 50 cm lång, en riktig knubbis. Kära lilla barn, nu är du här <3
Vi stannade en stund på förlossningen för att sedan åka upp på BB och sova lite. Vi åkte hem samma dag. Joline var beräknad den 2 mars, så inte illa pinkat med bara 3 timmars försening :) Hade räknat med att gå över flera veckor. Så som sagt försöker nu anpassa mig till att vara tvåbarnsmamma, och än så länge är de riktigt mysigt. Jag och min fina familj <3
xoxo over and out

RSS 2.0